ביטול וערעור על דו"חות תנועה

דו"חות תנועה הם דבר שאינו נדיר בשגרתו של הנהג הישראלי.
מעבר להיסח הדעת שקיים בכל רגע נתון סביבנו, ולצד אותם מקרים בלתי נמנעים, שבהם אנחנו עושים טעות אנוש, ובדיוק באותו הרגע יש ניידת בסביבה, התוצאה היא הוצאה של אלפי שקלים בשנה.
נוסף על כך, משטרת ישראל יוצאת באופן עקבי במסעות אכיפה ממוקדים, מה שמעמיד את הנהג תחת זכוכית מגדלת, בכל רגע נתון, וגם במקרים שבהם יש ספק, מבחינת מערכת האכיפה לרוב לא יהיה ספק ויינתן דו"ח.

כדאי לדעת

רק מעצם העובדה שהתקבל דו"ח, אין הדבר אומר שחייבים מייד לשלם אותו. נהגים רבים אשר חפים מפשע, או כאלה שיש הסבר לגיטימי שהוביל לביצוע העברה ובספק סביר גם היה מזכה את הנהג מאשמה, אינם מתעקשים על חפותם ומעדיפים לשלם את הקנס, צעד שלא תמיד משרת את האינטרסים שלהם על הצד הטוב ביותר. דו"חות התנועה נחלקים לשני סוגים, כאשר הסוג הראשון הוא דו"ח על עבירה קלה, והוא דורש בתשלום קנס, רישום העבירה וחיוב בנקודות. הסוג השני מתייחס לעבירות תנועה חמורות, בהן לרוב יהיה זימון לבית משפט ולעיתים פסילה מנהלתית של רישיון הנהיגה במקום, ואף החרמה של הרכב לתקופה מוגבלת. חשוב לדעת שגם במקרים שבהם העבירה קלה וגובה הקנס נמוך יחסית, אין הדבר אומר שלא נותר רישום, ולעיתים המחיר בכסף עלול להיות לא גבוה, אך גובה הניקוד כן. מאחר וקיימת צבירה של נקודות, הרי שבסיכומו של דבר, עבירות תנועה קלות עלולות להוות סכנה של ממש על רישיון הנהיגה. תשלום של הקנס מהווה הודאה בעבירה, מה שאומר שמתבצע רישום אוטומטי של הנקודות, ולכן, בפעם הבאה שאתם מקבלים קנס, רגע לפני שאתם רצים לשלם אותו, שאלו את עצמכם האם יש מקום לערער או לבטל את הדו"ח.

כיצד זה מתבצע?

על מנת לערער או לבטל את הדו"ח יש להישפט מול שופט בבית משפט, כאשר ההמלצה הגורפת היא לעשות זאת באמצעות ייצוג של עורך דין, ולכל הפחות לאחר היוועצות וקבלת סיוע משפטי מקצועי. מרגע קבלת הדו"ח יעמדו לרשותכם 90 ימים להגשת בקשה לעמוד בפני שופט ולערער על הדו"ח ואף לטעון לביטולו. בקשה לביטול הדו"ח צריכה להתבצע תוך פרק זמן שלא יעלה על 30 ימים מיום קבלת הדו"ח. תשלום הדו"ח צריך להתבצע גם הוא תוך פרק זמן של 90 ימים, כאשר הגשת בקשה לביטול אינה מבטלת את דרישת התשלום, ואם לא התקבלה תשובה עד תום תקופת התשלום, יש לשלם תחילה את הדו"ח, ובמקביל להמשיך את תהליך הביטול, או המשפט. כמובן שייצוג על ידי עורך דין יאפשר להבטיח את מלוא פוטנציאל הזיכוי.

שאלות נפוצות

קיבלתי דו"ח, מה עליי לעשות?

יש לזכור כי כל אחד ואחת עלולים לקבל דו"ח. ראשית חשוב לבצע בדיקה מול משרד הרישוי ולברר על עבירות תנועה ישנות, זאת על מנת לוודא אם נצברו נקודות ברישיונכם ולבצע הערכת מצב לגבי ערעור על הדו"ח. על כן, חשוב להיוועץ עם עו"ד לענייני תעבורה שילווה אתכם מול מערכת המשפט ויוכל לסייע לכם בהפחתת קנסות או אפילו ביטול הדו"ח.

מהם סוגי דו"חות התנועה הקיימים?

ישנם שני סוגים של דו"חות תנועה. האחד, הוא על עבירה קלה, שיידרוש תשלום קנס, חיוב בנקודות ורישום העבירה. השני, עבירה חמורה, יגרור זימון לבית משפט ואפילו פסילה מנהלתית של רישיון הנהיגה וכן החרמה של הרכב.

קיבלתי דו"ח על עבירה קלה, לא כדאי פשוט לשלם את הקנס?

לא כדאי לשלם באופן אוטומטי את הדו"ח גם במקרה של קנס נמוך. ראשית, נותר רישום של דבר העבירה שמצטבר ברישיונכם וגם אם מחיר הדו"ח לא גבוה, גובה הניקוד הנצבר כנגדכם עלול להיות גבוה. במקרים של עבירות קלות, חשוב להיוועץ בעו"ד המתמחה בדיני תעבורה שיוכל לסייע לכם בביטול הדו"ח.

מה עליי לעשות על מנת לערער על דו"ח?

מומלץ מאד לערער מול שופט בבית משפט באמצעות ייצוג של עורך דין, או לפחות לאחר קבלת ייעוץ וסיוע משפטי מקצועי. מרגע שקיבלתם דו"ח יש לכם 90 יום להגיש בקשה לעמוד בפני שופט לעירעור על הדו"ח ואפילו לטעון לביטולו.

במידה ושילמתי את הדו"ח, האם ניתן לבטלו?

תשלום הדו"ח יתבצע תוך 90 יום מרגע קבלתו. ההגשה לביטול אינה מבטלת את דרישת תשלום הדו"ח. תחילה ישולם הדו"ח ובמקביל לכך ניתן להמשיך את תהליך הביטול או המשפט. פנייה לייעוץ משפטי וייצוג ע"י עו"ד מוסמך לדיני תעבורה יבטיח את סיכויי ההצלחה שלכם בביטול הדו"ח.